Dirigent


Paul KempersPaul Kempers studeerde aan het Enschede’s Conservatorium piano bij Benno Pierweyer en Fred Oldenburg evenals voor enkele masterclasses bij Ronald Brautigam.
Tevens specialiseerde hij zich in het begeleiden van instrumentalisten en vocalisten.
Als koorbegeleider maakte hij tournees naar Londen, Wenen, Antwerpen, Ljubljana en Parijs.
Als liedbegeleider stond hij vaak op het podium met bekende zangeressen zoals Margareth Beunders, Karin Hertsenberg en Claudia Patacca.


In de kamermuziek was hij zeer actief met het trio Pathétique en verschillende pianisten, waarmee hij in den lande veel concerten gaf. Tevens was hij actief met verschillende "salonensembles".

Na zijn studie heeft hij zich verdiept in koordirectie en heeft hij verschillende operette/musicalverenigingen geleid.
Ook heeft hij zich jarenlang als pianist/organist/dirigent verdienstelijk gemaakt in diverse RK kerken.


Thans is hij werkzaam als pianoleraar in zijn eigen pianoschool, als ook dirigent van het Oldenzaals Mannenkoor (finaleplaats 2003 in het landelijk concours van de bond K.N.Z.V.), Het Martinikoor Losser en het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor waarmee hij verschillende concertreizen maakte door Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Praag.

Al zo'n 30 jaar vormt hij samen met Noes Lenselink een vast duo waarmee hij door het hele land en ver buiten de  Nederlandse landgrenzen vele optredens verzorgde.
Dirigent Paul Kempers