Conductor

Paul Kempers has been conducting the EBKK for over 25 years and with which he gave more than 500 concerts in the Netherlands and abroad.

  1. Home
  2. /
  3. Conductor

Paul Kempers heeft zijn eerste schreden in de muziek gezet, toen hij als jongetje van 7 jaar ging zingen in het Jongenskoor van de Sint-Plechelmusbasiliek te Oldenzaal. Niet veel later kreeg hij daar ook orgelles en op de plaatselijke muziekschool pianoles.

Paul Kempers
Paul Kempers

Hij mocht als solist optreden en draaide als zangertje van 10 een volledige productie mee met het operagezelschap ‘Forum’ in Enschede. Voor hem was het duidelijk: hij ging het muziekvak in!
Als inmiddels ervaren organist van de ziekenhuiskapel te Oldenzaal, studeerde hij piano aan het Twents Conservatorium te Enschede. Tijdens zijn studie ontpopte hij zich al snel al begeleider van instrumentalisten en vocalisten. Dat is hij blijven doen en werkt hij al vele tientallen jaren met verschillende duo’s, trio’s en koren.

Hiermee maakte hij inmiddels diverse concertreizen o.a. naar Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk en Slovenië.


Als pianist/dirigent richt hij zich tevens op verschillende jongerenkoren. Daarnaast heeft hij enkele operette/musical verenigingen geleid.

Het meest zet Paul Kempers zich in als dirigent van mannenkoren. Zijn grote liefde gaat daarin uit naar het EBKK, dat hij inmiddels al 25 jaar dirigeert en waarmee hij meer dan 500 concerten in den lande en daarbuiten gaf. Vooral door zijn inzet komt de warmte en de mystiek van de Russische muziek bij het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor zeer goed tot zijn recht, getuige de vele lovende reacties bij concerten en YouTube- filmpjes.

Van de 4 officiële cd’s, die het EBKK nu heeft opgenomen, zijn de laatste 3 onder leiding van Paul Kempers tot stand gekomen.